Ние творим

METADATA-START

Забавно състезание с втори клас

Игротека отново се превърна в място за отмора и вълшебства за учениците от II“a” и IIб” класове.

METADATA-START„Математиката от приказния свят” – това бе забавното състезание, проведено на 26.01.2016. Второкласниците показаха не само своите знания от областта на царицата на науките-математика, но и артистичните си умения.

Много емоции предизвика гостуването на вълшебницата Математика и приказните герои Червената шапчица, Снежанка, Котаракът с чизми и Пинокио, които задаваха задачи към участниците от отборите и останалите деца.

Оспорваното съзтезание завърши с музикален поздрав към всички присъстващи – ученици, учители, родители.

Вечер на Математиката с първи клас

III място на конкурс за руски песни

II национален конкурс за изпълнители на руски песни „Вернисаж“ се проведе в гр. Русе на 05.12.2015 г. Нашата участничка Елена Любомирова Маринова от 3а клас изпълни песента „Голубой вагон“ и зае III място в своята възрастова категория. Браво, Елена!

Ден на християнското семейство

На 20 ноември 2015 година учениците от III „а” клас взеха участие в традиционния концерт, организиран от Русенската света митрополия, посветен на празника Въведение Богородично, честван като Ден на християнското семейство и младеж. Участниците в концерта и многобройната публика бяха поздравени за празника от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

В концерта взеха участие и детско-юношеският хор „Свети Георги Победоносец”, митрополитският хор „Свети Диимитрий Басарбовски”, тамбурашки оркестър „Русе”, солисти от детска вокална група „Слънце”, ученици от школата по народно пеене при НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, много ученици от русенски училища.
Нашите деца впечатлиха всички в залата с емоционалното и артистичното си изпълнение. Те се представиха с песните „Мечти” и „Песен за семейството”.

  Благодарим ви от сърце за доставената радост, мили деца!

За повече информация: тук

Провеждане на ежегоден конкурс по Информационни технологии посветен на патронния празник на училището: Ето и НАГРАДЕНИТЕ с техните творби