Празник на буквите – I“а“ клас

6В навечерието на християнския празник  Благовещение  учениците от 1 „а“ клас отпразнуваха Празника на буквите. В календара на  събитията за първи клас този  празник е най-очакван и мечтан за учениците. Днес  те, заедно със своите семейства, се събраха  в храма на знанието Регионалната библиотека „Любен Каравелов” гр. Русе. Зала „ Изкуство” се оказа тясна, за да събере всички приятели  на малките ученици, които дойдоха, за да бъдат с тях в този празничен ден.1

Гости на празника бяха: г-жа Еленка Димитрова – Директор на СУ „ Йордан Йовков”, г-жа Йорданка Колева – Зам. Директор на училището и г-жа Валерия Лавчева- главен учител в начален етап.

Целият празник беше едно голямо пътуване през Страната на буквите. То се осъществи с невероятната игра на актьорите от театър „Любознайко”. Учениците пяха, играха и се веселиха заедно с приказните герои на Феята вълшебница, Пипи дългото чорапче, Червената шапчица, Зайо Байо и непослушният Петърчо. Те решаваха езикови задачи и гатанки, математически загадки и заедно преминаваха през препятствията  по пътя.

4В края на тържеството те се сбогуваха с Букварчето и му благодариха за помощта при научаването на буквите. Много емоционален момент бе и получаването на Читанката- по- голямата сестра на Буквара.  Вътре в нея те откриха от своя класен ръководител и посланието  „ Двата ключа на знанието”  и заръката да пазят и ценят читанката. Всеки ученик получи и удостоверение за грамотност. Те поздравиха своите гости с песен.

Директорът на училището отправи поздрав към всички в залата.Тя пожела на децата да вървят смело по пътя на знанието и много да се учат, защото света принадлежи на смелите и умните. Финалът на празника беше невероятна красива и вкусна торта, подарък от родителите, която всички изядоха с удоволствие.

16 15 14 13 11 10 8 7 1295 3 2

Top