61 г. СУ „Йордан Йовков“ – Русе

С тържествен концерт бе отбелязана 61-та годишнина на СУ „Йордан Йовков“! Отново възкръснаха Йовковите завети за доброта, красота и хармония в изпълненията на възпитаниците и гостите на празника.

Много гости се отзоваха на поканата да присъстват на ПАТРОННИЯ празник на училището и заедно с тях съпреживяхме тържественото събитие. Получихме много поздравления и пожелания за успехи и творческо вдъхновение.

 

 

 

 

Директорът на училището г-жа Еленка Димитрова приветства гостите, учениците и родителите, дошли на празника. Тя обяви победителите в поредното издание на литературно-художествения конкурс, станал традиция в навечерието на Патронния празник.

В света на Йовковото творчество ни въведе поетичната композиция „Посланията на Йордан Йовков“, изпълнена от група „Театър и слово“ с ръководител Даринка Маринова.

С песента „За тебе бях“ ни поздрави Андрея, бивша наша ученичка (към видео).

Магията на танца и красотата на Йовковата бяла лястовичка на надеждата съприживяхме с изпълненето на балетната композиция на – Камелия Ковачева, ученичка от 8 клас. (към видео)

Един от специалните гости на празника бе Хасан Бейти Хасан, който ни поздрави с песните „Полегнала е Гергана“ и „Изгреела месечинка“. (към видео)

Бивши възпитанички на СУ „Йордан Йовков“, Маринела Мринова и Айсу, студентки в РУ „Ангел Кънчев“, поздравиха своите преподаватели, съученици и гости на празника (към видео).

Много феерия и настроение създадоха танцьорите от клуб „Настоение“ с ръководители семейство Деспотови (към видео).

Петокласниците от група „Хармония“ за пореден път взриви залата със своя огнен танц (към видео).

Младите танцьори от ансамбъл „Найден Киров“ с ръководител Богдан Донев ни пренесоха в света на българския фолклор със своето майсторско изпълнение.

Празникът завърши с кръшно българско хоро в двора на училището и с дискотека в новоизградения „Артклуб“ в сградата на училището.