08.05.2020 г. Международният ден на Червеният кръст

Във време на изолация Областният координатор на Българския младежки червен кръст проведе виртуални срещи с третокласниците. Всички те бяха насочени към историята на червенокръсткото движение и дейността на организацията. Финалът на обученията беше именно днешния празничен ден. Учениците участваха в тест, направен с Kahoot и отговаряха на въпроси от историята на доброволческата организация. Децата участваха и в конкурса за детска рисунка, посветен на днешния ден.
Бяха отличени:
Деница Петкова – 2 място
Ивайла Богданова- 3 място
Виктор Василев- поощрителна награда.
Всички те са от 3 а клас с класен ръководител д-р Вергилия Грънчарова.
Конкурсът за детска рисунка беше насочен към деца, участвали в програмите „Хелфи“, „Детско полицейско управление “ и „Приятели с водата“.
Всички ученици от конкурса получиха сертификати за участие, а наградените бяха сюрпризирани и с награди, поднесени лично от Областният координатор на БМЧК Толга Мехмедов.
Нашето училище получи благодарствена грамота за пълната подкрепа, която оказва на учениците си, по пътя на придобиването на знания, насочени към гражданското образование, поведение при инциденти, първа долекарска помощ и воден травматизъм.
Благодарим за доверието на нашите партньори от БЧК и БМЧК.
Бъдете здрави и вървете гордо и смело по пътя на доброто.

Top