Националната седмица на четенето

Откроихме Националната седмица на четенето организирана от МОН с поредица от събития, целящи насърчаване и повишаване на грамотността:

  •  На 09.12.2019 г. кампанията стартира с четене на книга в 5″б“ клас

 

  • На 10.12.2019 г.  гост на първокласниците от СУ „Йордан Йовков“ беше г-н Валентин Колев – зам.-областен управител на област Русе. Той присъства по покана на учениците и прочете своята любима приказка от детството. Присъствието му даде начало на изявята на училището в Маратона на четенето. Нашите ученици Анна от I“б“ клас и Станислав от I“а“ клас показаха завидни умения и прочетоха любимата си приказка.
  • В следобедните часове на 10.12.2019 г., ученици от четвърти клас, ръководени от директора Кремена Кръстева гостуваха на четвърта подготвителна група „Сладури“ на ДГ „Пинокио“. Бившите възпитаници на детската градина прочетоха на децата любими приказки, показаха триизмерни книжки и им подариха собственоръчно изработени картички с прекрасни коледни пожелания. „Сладурите“ от своя страна драматизираха „Медената питка“ и показаха, че вече познават буквите. Мероприятието завърши с „Песен за елхата“, която повиши настроението на всички присъстващи.
    Продължават дейностите по инициативата, като предстоят още вълнуващи срещи с нови книжки и герои.
  • На 13.12.2019 г. с интерсно четиво се включи и 11 клас

Please follow and like us: