Конкурс – рецитал „За да я има България“

За поредна година учениците от СУ „Йордан Йовков“ се представиха достойно на шестнадесетото издание на конкурса – рецитал „За да я има България“. Новото тази година е включването на конкурса в Официалната програма за честването на 3 март на Община – Русе.

От общо 24 участници от нашето училище с призови места са:

  • В първа възрастова група, направление Съвременна литература, с поощрителни награди са Анна Нецова от 1 „б“клас, Симона Михалева от 4″а“ клас.
  • Във втора възрастова група завоюваха трето място за Възрожденска поезия – Реджеб Реджеб от 6 „а“ клас с произведението „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ на Иван Вазов и второ място за съвременна поезия – Стела Неделчева от 5 „б“ клас със стихотворението „Обет пред България“ на Матей Шопкин.
  • В трета възрастова група второ място за Възрожденска поезия зае Мариян Пенков от 9 „а“ клас с творбата „Възпоменание от Батак“ на Иван Вазов.

Отличени с грамоти бяха и педагози от училището за тяхната активна работа в областта на словото. Това са г-жа Елица Владова и г-жа Витка Попова – класен ръководител на VII а клас.

Представителна група ученици от нашето училище взе участие в тържественото шествие с 80 метровото българско знаме, а знаменната група участва в шпалира от училищни знамена при поднасянето на цветя от официалните лица на празника пред Паметника на свободата.

Please follow and like us: