Прессъобщение

   Днес, 23.09.2021 г. СУ „Йордан Йовков“ – Русе се включи във второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL (ROADPOL Safety Days), за каквито бяха обявени дните през периода 16 – 22 септември 2021 г. Фокус на кампанията през настоящата година беше поставен върху инициативата Ден без загинали при пътни инциденти, който се състоя на 21 септември.

В подкрепа на идеята за намаляване до НУЛА на загиналите при пътнотранспортни произшествия за поне един ден учениците и педагогическият персонал на СУ „Йордан Йовков“ – Русе проведоха през периода на кампанията три инициативи.

   В първия за новата учебна година час на класа – 15 септември – всички учащи се запознаха с Инструктаж за безопасно придвижване до и от училище. (прочети)

   За учениците от начален етап Училищната комисия по Безопасност на движенията по пътищата изработи и постави във фоайето с класните стаи на малчуганите постер с гатанки, чиито отговори да им припомнят за това как да се пазят на пътя.

   За по-големите беше изготвена и представена презентация „На пътя с чувство за отговорност“. Помощният учебен материал изтъкваше необходимостта от култура на поведение на учениците като участници в движението на пътя, което изисква спазване на определените им от Закона за движение по пътищата правила.

 

Please follow and like us: