УЧИТЕЛЯТ В СУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“ – РУСЕ – СТЕФАН ТОТЕВ – ПОСЛАНИК НА СВОБОДНИЯ ДУХ

За девета поредна година Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ връчи наградата „Посланик на свободния дух в моето училище“. С почетното отличие беше удостоен дългогодишният преподавател в СУ „Йордан Йовков“ – Стефан Тотев. Призът беше връчен от г-жа Златомира Стефанова – зам.-кмет на Община Русе и Председател на Управителния съвет на Фондацията.

„Всеки един от нас носи искрата на познанието и свободомислието, дадени му от нашия пръв учител – г-н Стефан Тотев. Той ни научи не само да четем и пишем, но и да творим, да се уважаваме и да си взимаме поуки от грешките. Научи ни, че сме отбор и когато сме заедно сме по-силни и успяваме.“ – това е част от емоционалното послание, с което бившите възпитаници на г-н Тотев, понастоящем ученици в VА клас, номинираха своя преподавател. Тяхната инициатива беше подкрепена от учениците от XIIА клас, които заснеха придружаващия номинацията видеоматериал.

В своите думи за благодарност г-н Стефан Тотев изрази признателността си към своите ученици и колеги с думите: „Благодаря на всички вас. Тази награда е награда за общия ни труд!“.

                                                                                                   

Please follow and like us: