150 години начало на професионалното образование в Русе

СУ „Йордан Йовков“ – Русе се включи в тържествата по повод 150 години от началото на професионалното образование в Русе. В присъствието на областния управител – г-н Анатоли Станев, кмета на град Русе – г-н Пенчо Милков, на началника на Регионалното управление на образованието – Русе – г-жа Росица Георгиева, на ректора на РУ „Ангел Кънчев“ – акад. Христо Белоев, много гости и жители на град Русе, пред Професионалната гимназията по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ слово за възхвала на учителя произнесе дългогодишният преподавател в СУ „Йордан Йовков“ – Русе и носител на приза за 2022 г. „Посланик на свободния дух в моето училище“ – г-н Стефан Тотев.

На финала на тържествено откриване на паметника, посветен на учителя, първокласниците от нашето училище – Радина Иванова и Симеон Дъров, поздравиха присъстващите със стихотворението „Ръката на учителя“ на Харалампи Харалампиев.

Преди началото на официалните тържества, Випуск 1973 на техникума по електротехника (днес Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“), посетиха СУ „Йордан Йовков“ – Русе, където преди 50 години се е помещавал и техникумът. Спомени за отминалите години и снимки за бъдещите увековечиха другарската среща.

Please follow and like us: