Урок по ИТ „Как да си направим дрон“

За първи път в русенско училище се проведе образователно шоу: „Как да си направя дрон“

И това се случи в СУ „Йордан Йовков“ – Русе на 29.03.2017 г. Интересът към летателните апарати е завладял малки и големи. Любимо хоби или бъдеща професия – конструирането на дробове във всички случаи привлича децата. Затова и учителят по информатика и ИТ със съдействието на учениците от профил „Информатика“ – XI клас организираха образователното шоу. След създалото се приятно настроение с танца на момичетата от формация „Йо Йо“ с инж. Пламен Конакчиев и синът му Виктор Конакчиев от XI клас представиха детайлно принципа на конструиране и управление на дрон.

Увлекателно, забавно, интересно занимание. Накрая урокът завърши с демонстрации в училищния двор, където инж. Конакчиев и синът му Виктор пуснаха собствено построените дронове в полет.

А през следващата учебна година клуб Как да си направя дрон“ кани всички желаещи да се запишат и да опитат. Може би точно в нашето училище се крие изобретател и на други модерни апарати. 

Пресата за събитието –> тук
Кадри от събитието: [slideshow_deploy id=’6014′]

91006 781 3 4 5 2dron

ДРОНОВЕТЕ, БЪДЕЩЕТО, КОЕТО ТЕ ОБЕЩАВАТ НА ОБЩЕСТВОТО

        Новият и първи по рода си в гр. Русе клуб „Как да си направя дрон” кани учениците от СУ „Йордан Йовков” да участват и да построят своят летателен апарат през учебната 2017/2018 година!

Какво ще научите посещавайки клуб „Как да си направя дрон”:

  • Как се проектира дрон1
  • режими на работа
  • програмиране на сензори
  • програмируеми чипове за движения
  • сглобяване на дрон
  • управление на дрон
  • екипна и безопасна работа в екип

Принципи на работа, приложение и разпространение на дронове –> тук
Заявление за участие в клуб „Как да си направя дрон”  през учебната 2017/2018 година –> тук

Top