Лекция по финансова грамотност за най-малките

1С огромно удоволствие учениците от I „а” клас се впуснаха в поредното приключение. Те участваха в първата по рода си лекция по финансова грамотност, която се осъществява  по проект FinKids на Сдружение „Европейски инициативи без граници“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“
Целта на проекта е да поднесе на децата необходимите знания за икономиката и бизнеса по един ясен, достъпен и разбираем начин.

3По уникално интересен начин бяха  обхванати и нагледно обяснени термини и понятия като :видими и невидими разходи, железен резерв,спестявания и дългове, брутна заплата, социално и здравно осигуряване,данък общ доход и много други. За да се ангажира детския интерес, информацията беше поднесена с помощта на вълнуващи истории, комикси, плодове, зеленчуци, бонбони, приказки, илюстрации и снимки. Децата трябваше да отговарят на пазарно-ориентирани въпроси относно как да изберем локация за нашия бизнес и решаваха практически задачи, свързани с парите.

Огромни благодарности на Благовеста Ценова, че ни се довери първо на нас за това предизвикателство, за да стартира този интересен проект за деца.

2 4 5