ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Русе слушаха любими приказки

в изпълнение на Христо Гърбов

      На 28.09.2021 г,, учениците от 5-те и 6-те класове на СУ „Йордан Йовков“ днес бях щастливците, избрали да слушат, в рамките от 10-то юбилейно издание на кампанията „Походът на книгите“, любими детски приказки, изпълнени от актьора Христо Гърбов.

      С присъщото си чувство за хумор любимецът на русенската публика разказа как е провокирал любов към четенето в своята петгодишна внучка и сподели, че да четеш книга е забавно, защото можеш винаги да си представиш как изглеждат героите. Той запозна аудиторията със случка от студентските си години, когато изпълнявал ролята на паяка от „Африкански приказки“ и накара своите слушатели да осъзнаят, че когато си невеж, се оплиташ в паяжината на лъжите и измамата.

     Прочетени по неподражаем, характерен за актьора начин, четенето на приказките „Принцесите със скъсаните пантофки“, „Малката русалка“ и „Маншон, Полуобвка и Мъхеста брада“ прерасна в импровизирано представление, което впечатли децата и се превърна в изживяване.

    Христо Гърбов призова децата да четат, защото чрез магията на словото ще открият неподозирани светове. Пожела всички да осъзнаем и да пренесем посланието на кампанията – да четем и да бъдем добри.

Срещата на Христо Гърбов с ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Русе е част от инициативата „Известни българи четат на деца“ в рамките на Националната кампания „Походът на книгите“.

                 

Please follow and like us: