ТАМ, КЪДЕТО БЪДЕЩЕТО Е ВЪЗМОЖНО

Ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Русе гостуваха на 1FORFIT и WEBEREST

11 януари 2022 година се превърна в един различен и запомнящ се за Йоана Обретенова, Кристиян Ганчев и Виктор Ангелов ден. През месец ноември 2021 година те представиха СУ „Йордан Йовков“ в иновационния лагер Tomorrow’s Business Starts Today Русе. В рамките на събитието учениците разработиха и презентираха бизнес план за фитнес програма, основаваща се на аватар, който изпробва различни режими на хранене и трениране. Иновативната идея бе отличена със специалната награда „Един ден в кухнята на стартъп“, предоставена от 1FORFIT и WEBEREST.

Да присъстват и наблюдават на живо как се прави съвременен бизнес, да се докоснат до процеса по създаване и развитие на дигитални решения по проект, свързан с недвижимите имоти и сайта Realistimo.com и да разговарят с водещи имена в сферата на IT услугите се оказа най-голямата награда за учениците. В рамките на посещението си те разгледаха програмната част на маркетинга, рекламирането и разработването на стратегиите на сайта, а Мартин Панайотов и Вихрен Ганев разказаха за пътя, който самите те са извървели от зараждането до реализирането на мечтите си. Най-положителната част от посещението беше, че обмяната на идеи протече и в двете посоки и учениците дадоха своите „адекватни и много смислени предложения за сайта“, както ги похвали самият Мартин Панайотов.

Предизвикателствата пред нашите ученици тепърва предстоят, но ние вярваме, че примерът на Йоана, Кристиян и Виктор, както и на техните ръководители – Фердане Мехмедали и Преслава Байчева, ще запалят искрата и в други техни съученици да развиват своите възможности и постигат нови успехи. Да им пожелаем успех.

© СУ „Йордан Йовков“ – Русе

 

Please follow and like us: