Четящите ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Русе

На 19 ноември 2022 година се състоя деветото поред издание на кампанията „Чети с мен“ – традиционен празник на четенето, с организатори СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе и Регионално управление на образованието – Русе.

По традиция учениците от СУ „Йордан Йовков“ – Русе подкрепиха инициативата. С много ентусиазъм и желание нашите представители се включиха в три от творческите работилници. В ателие „Моят любим герой“, ръководено от Ралица Мирчева и Милена Цакова, третокласниците Борис Василев и Сияна Димитрова създадоха илюстрации на своя любима приказка, а в ателие „Макс и Мориц – 30 години в Дойче Шуле“, ръководено от Галина Панова, петокласничките Пресиана Иванова и Габриела Начева имаха възможност да създадат шаржове и карикатури върху училищния живот. Единадесетокласничките Ивона Георгиева и Таня Русева успяха да участват в две от тематичните инициативи. Те с интерес проследиха срещата  с писателя Николай Табаков, преминала под наслов „Творецът, четенето, вдъхновението“, след което се включиха и в ръководеното от русенската журналистка Нели Пигулева ателие „Изкуството на превода“, където вложиха много старание в написването на текст с опорни точки.

Забавно, интересно и неусетно премина времето в творческите работилници, а натрупаното знание и зародилите се приятелства родиха нови стремежи и мечти, които, вярваме, нашите ученици ще сбъднат.

 

   

 

Please follow and like us: