Учител от СУ „Йордан Йовков“ – Русе с първо място на конкурс за криминален разказ

Младата учителка по български език и литература от СУ „Йордан Йовков“ – Русе – Памела Леонидова – впечатли журито на второто издание на националния конкурс за криминален разказ „(Не) разкритият случай“, организиран от Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, и безапелационно спечели първо място в надпреварата. „Ясна мисъл, много издържана като стил и сюжет творба.“ – така определи предимствата на разказа „Травма“ журналистката Веселина Ангелова – член на журито, отличило произведението сред общо 166 творби на автори от цялата страна.
Г-жа Памела Леонидова сподели, че е била изключително изненадана от тази награда. За крехкия си опит като творец това е второ ѝ отличие на литературния фронт. За свои учители счита Брандън Сандерсън и разбира се – класикът Стивън Кинг. Но разчита най-вече на себе си и на непрекъснатия стремеж да се самоусъвършенства – и като автор, и като учител. А ръководството на училището все повече залага на преподаватели, които да предават знанието и да бъдат пример за учениците.
Дали криминалните сюжети ще се множат, или магичните фентъзи персонажи ще завладеят новите сюжети в разказите на Памела Леонидова – това само бъдещите ѝ творби ще покажат. А ние ги очакваме и ѝ пожелаваме нови награди и успехи.

Please follow and like us: