„Посланик на свободния дух в моето училище“

конкурсДевет учители номинирани за „Посланик на свободния дух в моето училище“

На официалната церемония в Деня на народните будители се състоя награждаването на учители, номинирани в конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“. Инициативата е по идея на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“.

На тържеството присъстваха д-р Страхил Карапчански –зам.-кмет „Европейско развитие“ и председател на Управителния съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“, членовете на Управителния съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“ г-жа Ирена Петрова и г-жа Мария Георгиева, изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ г-жа Елена Минкова и председателят на Управителния съвет на Фондация „Еконт“ Венцислава Николова.

уchiteliЗа празничното настроение по време на събитието се погрижиха с две свои изпълнения сестрите Мирела и Пресияна Димитрови. Тържеството беше открито от д-р Страхил Карапчански. „Благодарение на Вас – учителите, младите хора на Русе биват стимулирани и вдъхновявани да бъдат достойни граждани, както на нашия град, така и на България“, отбеляза той в приветствието си и благодари на всички ученици, допринесли за номинациите, както и на Фондация „Еконт“, с която съвместно са стартирали и продължават чудесната инициатива.

В празничния ден вниманието беше фокусирано върху думата „будител” Със съдействието на медийните партньори на събитието РТВЦ – Русе беше представена анкета сред ученици, която даде отговор на въпросите: Кои са будителите, които са дали своя принос за това днес да бъдем свободни българи?

В рамките на четвъртото издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“ чрез видео бяха номинирани 9 учители от 6 училища в Русе. Това са:

  • Здравка Михайлова – учител по музика в ОУ „Никола Обретенов“
  • Десислава Бойчева – учител по английски език СУЕЕ „Константин – Кирил Философ“peneva
  • Веселка Симеонова – учител по английски език в СУПНЕ „Фридрих Шилер“
  • Златка Димитрова – начален учител в СУЕЕ „Константин Кирил Философ“
  • Яничка Пенева – учител по история в СУ „Йордан Йовков“ maneva
  • Анета Манева – учител по изобразително изкуство в СУ „Йордан Йовков“
  • Светлана Христова – начален учител СУЕЕ „Константин – Кирил Философ“
  • Снежана Трифонова – преподавател по математика в ОУ „Иван Вазов“
  • Боряна Стефанова – начален учител в СУ „Христо Ботев“.

ДА СИ УЧИТЕЛ Е ПРИЗВАНИЕ – ТЕЖКО, СЛАДКО, ГОРЧИВО И МОЖЕ БИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!

ДА СИ УЧИТЕЛ Е ДА ДАВАШ СВОЯТА СИЛА, НЕЖНОСТ, ВЯРА И ЛЮБОВ; ДА СИ ТЪРПЕЛИВ И ВСЕОТДАЕН; ДА ПОКАЗВАШ КАК С ГОРДОСТ ДА НОСИШ ИМЕТО ,,ЧОВЕК“!!!

ВДЪХНОВИТЕЛЯТ – МАГЬОСНИК, МОДЕРНО МИСЛЕЩ, СТРОГ И КРИТИЧЕН И БЕЗКРАЙНО СЪРЦАТ Е: ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ – г-жа ЯНИЧКА ПЕНЕВА, ст. учител в СУ ,,ЙОРДАН ЙОВКОВ “ и ДОБРАТА ФЕЯ – БЛАГОРОДНА, ТЪРПЕЛИВА , КОЯТО РАЗДАВА ТОПЛИНА И ЛЮБОВ, И НИ УЧИ ДА БЪДЕМ ДОБРИ И ДОСТОЙНИ ХОРА И ТЪРСИ ПЪТЯ КЪМ СЪРЦАТА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ Е : ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО – г-жа АНЕТА МАНЕВА, ст. учител СУ ,,ЙОРДАН ЙОВКОВ“!!!

И ДВЕТЕ ПРИКАЗНИ ДАМИ СА ДОСТОЙНИ ЗА ЗВАНИЕТО ,,ПОСЛАНИК НА СВОБОДНИЯ ДУХ“!!! БЛАГОДАРИМ ВИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ! ЖЕЛАЕМ ВИ ЗДРАВЕ, ДЪЛГОЛЕТИЕ, ЛЮБОВ И ПРИЗНАНИЕ ОТ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ КАТО СЪВРЕМЕННИ БУДИТЕЛИ!!!

Top