Урок по Русезнание с Вицепремиера г-н Каракачанов

Днес машината на времето се завъртя и пренесе Вицепремиера и Министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов назад в ученическите му години. Гостуването му беше по покана на учениците от II а клас от СУ „Йордан Йовков”. Наши гости бяха също и народният представител Искрен

Днес машината на времето се завъртя и пренесе Вицепремиера и Министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов назад в ученическите му години. Гостуването му беше по покана на учениците от II“а“ клас от СУ „Йордан Йовков”. Наши гости бяха също и народният представител г-н Искрен Веселинов, общинските съветници г-н Иво Пазарджиев и г-н Траян Тотев, началникът на РУО-Русе г-жa Росица Георгиева и началникът на отдел „Образование и младежки дейности” г-н Сашо Щерев.

Вицепремиерът е бивш възпитаник на русенското училище, а днес той беше и част от обучението по програма „Русезнание”.Освен с глобалните теми, обект на преподаване, учениците имат и планирани срещи с известни русенци, първата от които беше днес.

Второкласниците с голям интерес задаваха въпроси на своя гост, свързани с неговото детство, училищните му години и спомените му от родния Русе. Министърът с радост си спомни и разказа за своите тревоги, радости и пакости в детството. Учениците от II „а“ клас бяха приготвили подарък за своя гост – керемида, изработена с техника декупаж, върху която бяха сложили снимки на част от първи

те неща, започнали от Русе. От своя страна Министърът подари на училищната библиотека книги с историческа тематика.

Срещата завърши с изпълнения на талантливи деца от училището. Г-н Каракачанов отправи своите послания и пожелания към всички присъстващи.