Ученическа кулинарна олимпиада

В първата ученическа кулинарна олимпиада взеха участие ученици от начален етап. За училището това беше едно естествено продължение на социалният експеримент за промяна храненето на децата и участието в много проекти и национални програми, в които наш партньор е „Здраветворно“ и „Задругата за чиста храна“. От няколко години в училище се провеждат лекции по тази тематика, както и мастер класове, в които учениците придобиват социални и технически готварски умения.
Въпреки, че бяха отново най-малките участници те не се поколебаха да влязат в това престижно кулинарно приключение. Задачите пред всички бяха да приготвят печиво-мъфини с моркови и крем-млечна закуска.
В оспорвана надпревара в рамките на час нашите деца трябваше да направят и двете изделия.
Безапелационно и единодушно журито определи за победител нашия отбор в категория „Най-вкусно изделие“ и заслужено най-малките грабнаха купата заради отличното и балансирано изпълнение на рецептите????Получиха лични поздравления от журито заради точната и умерена доза подправки, с които нашите изделия заблестяха с вкусовите си качества пред другите.
Забавлението и адреналина беше на ниво за всички.